Модерна приказка за огън и обзавеждане

38
Добави коментар
correct
correct

Камината – вълшебният център на дневната

 

Когато някой ден си имам камина… Позната ли ви е тази реплика? Че как иначе, нали всички си мечтаем за свой уютен дом, в който като синоним на комфорт във фантазиите ни присъства тя, камината!

Без значение колко ще е голяма, дали ще е на дърва, пелети, газ или биоетанол, в какъв стил ще бъде изпълнена – важното е в нея да танцуват със страст огнени пламъчета, да се чува онова хипнотизиращо припукване на огъня и погледът да се къпе в очарованието на златистите огнени отблясъци…

Да, всички обичаме камините… Има нещо вълшебно в тях, покоряващо сетивата и емоциите, нали?

Представете си, че в студена  зимна вечер се сгушите в удобно кресло пред този огнен екран, в който пламъците променят формата и цвета си, и как сякаш всичко притихва и ви обзема такова спокойствие, че не бихте искали никога, ама съвсем никога, да правите нещо друго, освен да бъдете точно там…

И цялото това блаженство и красиво усещане е възможно не само при обзавеждане на дневната в дома с традиционните камини – модерните варианти заемат все по-сериозен дял в предпочитанията на всички почитатели на вълшебната сила на уловения и укротен огън.

В съвременните  минималистични жилища някак и не подхожда изграждането на класически или рустикални камини, с които най-вече сме свикнали.

А и модерните камини  имат  редица предимства. При повечето от тях  не се използва дърва, а газ, ток или биоетанол, което ги прави и по-безопасни при употреба. Освен това могат да бъдат с много по-малки размери и да се интегрират по-лесно и успешно дори във вече оформен интериор.

Разнообразието от модели, дизайн, форми и размери предполагат превръщането на модерните камини  в атрактивна част от декора и естествен отправен фокус на дневната.

Възможно е да сте почитатели на традиционните камини, но почти сме убедени, че ако разгледате нашата галерия с различни вдъхновяващи идеи за дневни с модерни камини, твърде е вероятно да промените пристрастията си!

 

Галерия: