Дървени играчки PlanToys

2
Добави коментар
yApple

Децата обожават да играят. Чрез играта учат за себе си и света, развиват умения, проявяват изобретателност и въображение, затова и изборът на подходящи играчки е толкова важен. И точно тук е мястото да споменем дървените играчки Plan Тoys – особено добър избор, когато става въпрос за безопасни играчки, които стимулират физическото и умствено развитие, естествени материали и красив дизайн. Играчките се произвеждат вече 30 години, а отскро са и в България.

 

Всички играчки са произведени от натурално каучуково дърво, но забележете, само от дървета, които повече не дават каучук. Играчките се произвеждат в град Транг в Тайланд. За да запазят каучуковото дърво чисто, не добавят торове в почвата три години преди дърветата да бъдат отрязани, а при обработката на дървото се прилага специален процес на сушене в пещи, при който не се използват химикали. PlanToys всъщност е първата компания производител на играчки, която използва каучукови дървета, които вече не дават каучук. Заводите им ползват слънчева енергия и енергия от биомаса. Освен това се използва лепило без консерванти, не-токсични цветове на водна основа, без олово и други тежки метали, а за всичките си печатни материали PlanToys използват соево мастило, което се рециклира по-ефективно. В сремежа си да следва философията си за устойчиво развитие, компанията рециклира и повторно използва суровини.

Асортиментът им наистина е впечатляващ, а функциалността на играчките е съобразена с развитието на детето от раждане до 6-годишна възраст. На практика тук има цял един свят, но от дърво – всякакви хранителни продукти, кухня и дървени стаи за кукли, музикални инструменти, животинки от дърво, превозни средства, пъзели, цяла детска площадка и джаги. Играчките пресъздават “света на големите”, с който децата да свикнат и да опознаят чрез игра. Така например могат да си изпекат филийки в дървен тостер или да засадят зеленчуци в малка дървена градинка.

Всички продукти носят знака CE и ASTM International за безопасност. Носители са на много престижни награди, между които Reddot Design Award, German Design Prize и Best Toy of the Year (Parenting Magazine). Нас пък ни впечатли това, че като част от социалната си политика, наред със залесяване на горите и изработване на играчки за деца със специални нужди, през 2009 г. PlanToys откриват Музей за Децата в Тайланд, който разкрива историята на играчките и предлага много интерактивни мостри и забавления. Осветлението и захранването на музея пък се осъществява чрез слънчеви панели. Изглежда наистина са помислили за всичко.

Магазинът им в София се намира на ул.”Княз Борис I” 65, но често се приютяват и на нови места, така че следете тук за новини. Освен това може да поръчате всички играчки онлайн.

снимки: PlanToys